Re: Puljongikuubik

#2
Kui toit on supp, võid ise puljongi keeta kondiga lihast.
Maitset annab ka, kui enne vedeliku lisamist poti põhjas pruunistad nt sibulat-porgandit jms. Kui maitse meeldib, siis küüslaugu kerge kuumutamine annab kah huvitava maitse juurde.
Kui otsid alternatiivi, siis maitseainena on hea kasutada ka erinevaid maitsetaimi, mida pottides värskena müüakse.
Igal juhul sool-pipar ikka ise juurde. Ma tavaliselt panen ainult soola ning lõikan veidi värsket tšillit sekka.
“It's what you've done with your time, how you've chosen to spend your days, and whom you've touched this year. That, to me, is the greatest measure of success.”
― R.J. Palacio, Wonder

Re: Puljongikuubik

#4
Ma keedan enamus puljongeid ise.

Esimene võimalus ehk siis praed.
Kui praed liha, siis kogu see rasv ja vedelik mis alles jääb, ära kalla ära. Kalla hoopis poti põhja ja prae selles juurviljad. Enne kuuma vee peale lisamist viska sisse ka maitsetaimed. Vett siis umbes 4x rohkem kui õli all olevat rasva. Kõik toiduained peavad kaetud olema. Keeda sellest puljong, ning pool sellest saad ära kasutada jahukastmes või püreekastmetes. Püreekastmed on siis juurvilja kastmed, mis on ära püreestatud.

Teine võimalus, ehk siis supi puhul.
pruunitsta liha,siis lihasaadused, siis juurviljad, vajadusel lisa maitseained või kastmed, enamasti siis bbq kaste või tomatikaste, ning lõpuks vesi peale ja koos eelnevalt ahjus küpsetatud kondilihaga keema. Ma küpsetan kondiliha ahjus grillrestil, et tekiks parem maitse, valmiks kiiremini ja kõigele lisaks saab alla pannile tilkunud mahla ära kasutada. Alumiiniumpaber peab pannil olema, muidu kõrbeb kogu mahl panni peal ära.
Pilt
A mere shadow of what I used to be.
Vasta

Mine “Toitumine”